HTML

Angol játszócsoport - otthoni nyelvtanulás

Édesanyaként biztosan tudod, hogy játszva tanulnak a gyerekek. Tudod, hogy tehetnéd könnyebbé a második (harmadik ...) nyelv elsajátítását, ahelyett, hogy a suliban magántanárra kelljen költeni? Otthon is megoldhatod könnyen, hogy gyermeked megismerkedjen az angol nyelvvel, énekeken, mondókákon, egyszerű szituációkon keresztül. 3 és 1 éves fiaimnak és barátaiknak angol játszócsoportot kezdtem tartani (csapatunk = 8 édesanya és a gyerkőcök) rendszeres rendszertelenséggel, ezek anyagát teszem közzé, hogy mások is kedvet kapjanak a kétnyelvű neveléshez. Ezen kívül alapvetően természetes egészségmegőrzéssel foglalkozom!

Ki írja a blogot?

Legújabb bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Új dalok és több interakció a harmadik alkalommal

2009.03.31. 15:28 V. Kriszta

Ma volt a harmadik alkalom, és végre úgy éreztem, nem feszélyez semmi, nyugodt vagyok:) Mára új dalokat is terveztem, főként, mivel ragyogó napsütés volt odakint. Legközelebb akár a kertben is játszhatunk, táncolhatunk! Csak egy kicsit nagyobb torna a még mászó babákkal...

Ezerágra sütött a nap, így kívánkozott, hogy az időjárást is bevezessük a repertoárba: a What's your name bemutatkozás után a Sing Along dvd-ről énekeltük Zalán egyik kedvenc dalát (bár ő most nem volt itt): Look up! Ehhez sajnos nem találtam linket, de bármilyen dallammal el lehet énekelni, persze mindenképp valamilyen vidámmal, hiszen életörömről szól!

"Look up, the sun is shining, the birds are singing, the sky is blue. Look up, the sun is shining, the birds are singing, the sky is blue."

Ha pedig már láttuk, hogy süt a nap, meg is beszéltük dalosan, milyen az időjárás? Esős, havas, szeles, felhős vagy napos? Zalán nagyon szereti az időjáráskereket, amelyet ehhez a dalhoz ragasztottam össze. Rajzokat, flashcardokat ugyanúgy lehet használni, a lényeg, hogy szemléltetni akartam az alapvető időjárási kifejezéseket. A Super Simple Songs Weather dalához a szeles időt is hozzátettem, mivel a keréken az is szerepel:)

"How’s the weather?
How’s the weather?
How’s the weather today?
Is it sunny? (Make a big circle over your head with your arms.)
Is it rainy? (Wiggle your fingers down in front of you, simulating rain.)
Is it cloudy? (Squeeze two imaginary pillows above your head.)
Is it snowy? (Move your hands down in front of you in a slow, wavy motion.)
Is it windy?
How’s the weather today?
Let’s look outside. (Put your hand above your eyes and look out the window.)
How’s the weather? (Make the twisting Ws with your fingers.)
Is it sunny today? (Make a big circle over your head with your arms.)
Let’s look outside. (Put your hand above your eyes and look out the window.)
How’s the weather? (Make the twisting Ws with your fingers.)
Is it rainy today? (Wiggle your fingers down in front of you, simulating rain.)
Let’s look outside. (Put your hand above your eyes and look out the window.)
Is it windy today?
How’s the weather?
Is it cloudy today? (Squeeze two imaginary pillows above your head.)
Let’s look outside. (Put your hand above your eyes and look out the window.)
Is it snowy today? (Move your hands down in front of you in a slow, wavy motion.)
How’s the weather?
How’s the weather?
How’s the weather today?
Is it sunny?
Is it rainy?
Is it cloudy?
Is it snowy?
Is it windy?
How’s the weather today?"

A következő változás a színek bevezetése volt, egyelőre beszédben, a dal majd a következő alkalommal jön terveim szerint. A Wheels on the bus előtt hangzottak el a következők úgy, hogy a szobában mutattam a különböző színeket:

"This is a school bus. What colour is it? Is it blue? No, it isn't. Is it red? No, it isn't. Is it yellow? No, it isn't. What colour is it? It's orange. This is an orange bus. It has got six wheels, let's sing our song!"

Ezzel egy kicsit kezdtünk ismerkedni a színekkel is, amit jövő héten bővebben folytatunk.

Most, mivel már nem izgultam annyira, remekül eljutottunk Old McDonald farmjára is:) A dal után erősítettem az állatokat és az állathangokat:

"These are farm animals. What is it? Is it a dog? Is it a cow? Is it a pig? What does a cow/dog/pig say? It says moo/woof/oink."

Ezután persze a kis pók is felmászott a csatornára, Réka már kezdte is énekelni, nagyon aranyos volt:)

A mozgások után pedig jött a gitár, levezetésképpen. Új dalként játszotta Eszter a Baa-baa black sheepet, amelyhez szintén remek bábokat lehet készíteni szemléltetésként.

Ismétlésképpen elénekeltük a halas dalt is, mint a második alkalommal, majd Humpty-Dumpty következett. Ehhez is lehet illusztrációt készíteni, hogy a gyerekek még több érzékszervükkel kapcsolódhassanak a témához.

Úgy érzem, ez az alkalom remekül sikerült, szóval aki hozzá akar látni otthon, kitartás, bele lehet jönni, mint kiskutyának az ugatásba:)

Kipróbáltad már? Szervezed a játszócsoportodat vagy csatlakozol valahova?

Szólj hozzá!

Címkék: harmadik alkalom újítások

A bejegyzés trackback címe:

https://angoljatszocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr771037586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása