HTML

Angol játszócsoport - otthoni nyelvtanulás

Édesanyaként biztosan tudod, hogy játszva tanulnak a gyerekek. Tudod, hogy tehetnéd könnyebbé a második (harmadik ...) nyelv elsajátítását, ahelyett, hogy a suliban magántanárra kelljen költeni? Otthon is megoldhatod könnyen, hogy gyermeked megismerkedjen az angol nyelvvel, énekeken, mondókákon, egyszerű szituációkon keresztül. 3 és 1 éves fiaimnak és barátaiknak angol játszócsoportot kezdtem tartani (csapatunk = 8 édesanya és a gyerkőcök) rendszeres rendszertelenséggel, ezek anyagát teszem közzé, hogy mások is kedvet kapjanak a kétnyelvű neveléshez. Ezen kívül alapvetően természetes egészségmegőrzéssel foglalkozom!

Ki írja a blogot?

Legújabb bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Busy buzzing bee

2009.03.20. 15:32 V. Kriszta

Hogyan lehet átvezetni a gyerekeket a magyarról az angol nyelv használatára? Sok lehetőség közül lehet választani, mi Angliába "utazunk" a srácaimmal, ahol angolul beszél mindenki. Te milyen módszereket használsz? Írd meg hozzászólásban, hogy más ötleteket is megismerjünk!

Amikor mindenki megérkezett, felálltunk, és mondtam, hogy:

"Gyertek, üljünk fel mindannyian a méhecske szárnyára, és repüljünk el Angliába, ahol angolul játszhatunk a méhecskével! Zümm-zümm-zümm!" Mentünk körbe-körbe, majd egyszercsak leszálltunk:

"Welcome to England! I'm the busy buzzing bee. Let's sing a song."

Hello! (Hello!) [Wave with your right hand.]
Hello! (Hello!) [Wave with your left hand.]
Come in. [Motion to come inside.]
Let’s sing. [Pretend you are singing into a microphone. ]
Let’s play. [Run in place.]
Hello! (Hello!) [Wave with your right hand.]
Hello! (Hello!) [Wave with your left hand.]
Knock, knock, knock. [Pretend to knock on a door.]
Come on in! [Motion for someone to come inside.]
Let’s sing. [Pretend you are singing into a microphone.]
And play. [Run in place.]
And learn together. [Tap your finger on your temple.]
Knock, knock! [Thrust your fist in the air.]

A Super Simple Songs CD1-ről szoktuk énekelni a fenti dalt. Ha nincs meg a CD, itt megnézheted. Integettünk a kezünkkel, mutogattuk az éneklést, játékot, és Zalán táblájára rajzoltam egy házat, azon kopogtattam. A dal végén így folytattuk:

"Please, sit down! I'm the busy buzzing bee."

A méhecske minden gyerekhez odament, bemutatkozott a következő dallal:

"What's your name? What's your name? My name is Gellért. Hello, Gellért, hello, Gellért, hello, hello, hello."

A Disney Sing Along DVD1-ről írtam át kicsit a bemutatkozó dalt. Ha nincs meg, akkor is kitalálhatsz rá bármilyen dallamot, mert a gyerekek nagyon szeretik az énekeket és könnyen megjegyzik őket.

Ugye, mennyire egyszerű az egész? Ha kicsit is beszélsz angolul, könnyen kézen foghatod gyermeked vagy tanítványaid és bevezetheted az angol nyelv birodalmába. Gyermeked hogyan ismerkedik az angollal? Van más ötleted a bevezetésre, bemutatkozásra?

A következő bejegyzésben folytatódik a foglalkozás:)

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás átvezetés első alkalom

A bejegyzés trackback címe:

https://angoljatszocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr951014497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása