HTML

Angol játszócsoport - otthoni nyelvtanulás

Édesanyaként biztosan tudod, hogy játszva tanulnak a gyerekek. Tudod, hogy tehetnéd könnyebbé a második (harmadik ...) nyelv elsajátítását, ahelyett, hogy a suliban magántanárra kelljen költeni? Otthon is megoldhatod könnyen, hogy gyermeked megismerkedjen az angol nyelvvel, énekeken, mondókákon, egyszerű szituációkon keresztül. 3 és 1 éves fiaimnak és barátaiknak angol játszócsoportot kezdtem tartani (csapatunk = 8 édesanya és a gyerkőcök) rendszeres rendszertelenséggel, ezek anyagát teszem közzé, hogy mások is kedvet kapjanak a kétnyelvű neveléshez. Ezen kívül alapvetően természetes egészségmegőrzéssel foglalkozom!

Ki írja a blogot?

Legújabb bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Második alkalom kiegészítései

2009.03.31. 13:56 V. Kriszta

Második alkalommal kicsit nehezebb dolgom volt, mert a nagyobb fiam is otthon volt, és bár máskor nagyon szívesen "utazik el" Angliába, most mindenáron Magyarországra akart jönni... Igénybe vette az idegeimet, de bevontam a köszönésnél, ő vitte körbe a méhecskét, vele kerestettem meg a buszt, szóval végig angolul beszéltem hozzá, megmagyaráztam neki, hogy most Angliában vagyunk, aztán majd hazarepülünk. Lehet, hogy már az angol bölcsi elég volt neki hétfőn és kedden, mert ott nagyon szeret lenni, és nagyon sokat tanul.

A dalok sorrendje azonos volt, illetve kellett volna, hogy legyen, mert izgalmamban (ui. egy kicsit még mindig nem oldódtam fel rögtön:) kifelejtettem az Old McDonald-ot..., de azért Neked jusson eszedbe, ha otthon angoloztok;)

Bővült viszont a testrészes szakasz (a Head, shoulders után énekeltük) a Play Along-ból ismert dallal (The Bellybutton Song), először szóban mutogatással, majd éneklés közbeni mutogatással:

"These are your hands. These are your feet. These are your fingers. These are your toes. This is your bellybutton. Round and round it goes."

"These are your fingers and these are your toes. These are your fingers and these are your toes. And this is your bellybutton, round and round it goes.
These are your hands and these are your feet. These are your fingers, these are your toes. And this is your bellybutton, round and round it goes."

Eszter hozott gitárt, és az Incy-wincy spider, valamint a 1-2-3-4-5 énekeket kísérte, nagyon szuper volt! A pókhoz a rajztáblán lévő képet néztük meg, a halas dalhoz pedig Gellértnek van egy kis akváriuma, ebből lehet kifogni a halat, mutogatni, ahogy megharapja a jobb kéz kisujját!

Az első két alkalommal tehát ismerkedés folyt az angol nyelvvel, bemutatkozás, kis utazás, állatok, testrészek, ugrándozás formájában. Másodszor is csak kevés újat hoztam be, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat, és egyébként is ismétléssel tanulnak. Van, aki szemlélődik, de van olyan leányzó is, aki mutogat, sőt másodszorra már énekelte is a dalokat, persze ehhez otthon is hallgatja a CD-t:)

Kíváncsian várom, ki kapott már kedvet, hogy otthon angolozzon gyermekével vagy ugyanilyen játszócsoportot hozzon létre, bárhol is él az országban!

Szólj hozzá!

Címkék: második alkalom

A bejegyzés trackback címe:

https://angoljatszocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr951037404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása