HTML

Angol játszócsoport - otthoni nyelvtanulás

Édesanyaként biztosan tudod, hogy játszva tanulnak a gyerekek. Tudod, hogy tehetnéd könnyebbé a második (harmadik ...) nyelv elsajátítását, ahelyett, hogy a suliban magántanárra kelljen költeni? Otthon is megoldhatod könnyen, hogy gyermeked megismerkedjen az angol nyelvvel, énekeken, mondókákon, egyszerű szituációkon keresztül. 3 és 1 éves fiaimnak és barátaiknak angol játszócsoportot kezdtem tartani (csapatunk = 8 édesanya és a gyerkőcök) rendszeres rendszertelenséggel, ezek anyagát teszem közzé, hogy mások is kedvet kapjanak a kétnyelvű neveléshez. Ezen kívül alapvetően természetes egészségmegőrzéssel foglalkozom!

Ki írja a blogot?

Legújabb bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Negyedik alkalom

2009.06.13. 15:56 V. Kriszta

No, most aztán már semmi, de semmi mentségem nincs, miért is nem írtam semmit egy jó ideje, így aztán csak egyszerűen folytatom... Az alkalmak picit össze is mosódnak, hiszen azóta már több volt, de szerencsére az óravázlatok megvannak, így ezt továbbra is segítségül tudom nyújtani Neked. Az előzőekben leírt dalok szövegét már nem írom le újra, csak az újakét:)

Szóval a negyedik alkalommal picit több dalt énekeltünk. Ismét elrepültünk a méhecskével Angliába (Hanna vagy Réka szokta fogni:) Kezdtünk a szokásos Hello, hello, come in dallal, majd a What's your name következett. Felnéztünk (jobban mondva kinéztünk, mert a szobában voltunk) az égre a Look up dallal, folytattuk a How is the weather nótával. És ha már annyira esett az eső, hát maradtunk az időjárásnál: először megállapítottuk, hogy esik:(

"It's raining, it's pouring, the old man snoring, (itt egy nagyot horkantunk)
he went to bed and bumped his head
and couldn't get up in the morning."

Jó lett volna, ha elmegy az eső és inkább a kertben tudunk játszani, ezért elküldtük a Rain, rain, go away dalocskával. Mindegyik gyerkőc nevével végigénekeltük, mutogattuk.

"Rain, Rain.
Go away. (elhesegetjük)
Come again another day. (mutogatjuk, hogy gyere)
Réka wants to play.
Rain, rain, go away."

Eső révén nem mehettünk gyalog, így aztán felszálltunk a buszra. A Wheels on the bus dalocskát kiegészítettük egy strófával, mivel vezetőt is választottunk, akinek terelgetnie kellett a sok-sok felszálló utast:

"The driver of the bus says:
move on back, move on back, move on back,
the driver of the bus says
all through the town."

Az állatkerthez vezető út nagyon hosszú, és nem is visz el odáig a busz, így még vonatra is szálltunk:) a When you ride the choo-choo-choo at the zoo nótával. (Sajnos nem találtam videót ehhez a dalhoz, de lehet hozzá költeni, ha valakinek nincs még meg a Noodlebug dvd, amelyen ez szerepel.) Ehhez berendeztük az állatkertet a dal első versszakában szereplő állatokkal, vagyis elefánttal, kenguruval, oroszlánnal és tigrissel, s ezáltal bővül az állatok repertoárja.

"When you ride the choo-choo-choo at the zoo, zoo, zoo
You might see an elephant or kangaroo,
You might see a lion and a tiger, too
When you ride the choo-choo-choo at the zoo, zoo, zoo."

Továbbhaladtunk Old McDonald farmjára, és még egy kis pókot (Incy Wincy Spider) is találtunk, aki épp a csatornán mászott fel:) Csodák csodájára fekete báránnyal (Baa-baa black sheep) találkoztunk, és megismerkedtünk a színekkel is közben.

What colour is this sheep? What colour is this duck? és minden, amit találtunk.

A farm falán pedig ott üldögélt Tojás Tóbiás, alias Humpty Dumpty, aki úgy leesett, hogy egy lélek sem tudta összerakni. Így aztán inkább halat fogtunk (1-2-3-4-5) élve, majd vissza is dobtuk, és a nyugodt horgászat után, meg persze mivel megtudtuk, melyik ujjunkat harapta meg, rátértünk a testrészeinkkel való ismerkedésre. Így legalább mozogtunk is egy kicsit: Head, shoulders és Hokey-pokey keretében, végül pedig a Walking, walking után búcsúztunk el a Play Along-ból ismert Bye-bye dalocskával.

Van, amikor még a gyerekeken látszik, hogy énekelhetünk többet, ilyenkor megtesszük, vagy előveszek egy mondókás könyvet, és megnézzük, van, amikor viszont kevesebb is elég, de azért az óravázlatok keretnek jók:) Neked mi a tapasztalatod?

Szólj hozzá!

Címkék: negyedik alkalom

A bejegyzés trackback címe:

https://angoljatszocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr451182775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása